| til MycoKey home |
Svampe-verdenskortet
Tag en jordomrejse i svampenes verden . . .

Her er chancen for at tage en ganske gratis jordomrejse i svampenes verden. Hver prik på kortet er et link til en samling af svampefotos. Prikkernes størrelse antyder hvor mange fotos der er på hver linket hjemmeside. Vi har forsøgt at finde billeder fra alle dele af verden, men der er tydeligvis flest svampe-hjemmesider i Europa og Nordamerika.

Ud over hjemmesider om lokale svampe findes der også en del sider med svampe fra flere verdensdele, fx MycoKey, Taylor Lockwoods fungal photos, Jens H. Petersens gallery and Roger Phillips fungal photographs.

mens du rejser rundt skal du være opmærksom på at der er mange fejlbestemte svampe på internettet. Det anslåes at der i werden er 1-1,5 millioner svampearter hvoraf kun cirka 100.00 endnu er beskrevet. Da verdens svampefotografer meget gerne vil have navne på deres fund er der en tendens til at henføre de fundne arter til de eksisterende navne – navne der i reglen stammer fra Europa eller Nord Amerika. Hvis du fx ser et billede af en tropisk svamp med et navn fra Europa, bør alarklokkerne ringe!

Hvis du er ude efter information om bestemte svampegrupper bør du lede i vores MycoKey link samling.

                                                                                                                        MycoKey/Thomas Læssøe & Jens H. Petersen


Commentarer eller problemer? Send en e-mail Jens H. Petersen
Servet fra Aarhus Universitet, Danmark.